De Historiske og viktigheten av bærekraft og kultur

Veien mot et bærekraftig reiseliv
De Historiske og viktigheten av bærekraft og kultur
Reise

De Historiske hotell – særpreg og karakter

I generasjoner har mange av De Historiske Hotel & Spisesteders medlemmer hatt som mål å tilby sine gjester «historien om Norge». Gjerne ved bruk av tilgjengelige lokale råvarer, kulturhistorie og et tydelig vertskap. Det er en forutsetning at merkevaren Norge som reiselivsdestinasjon tar vare på Norges unike natur- og kulturverdier.

Medlemmene i De Historiske er representanter for autentiske opplevelser så vel som ekte norske tradisjoner, og setter sin stolthet i å ta vare på natur, kultur og miljø på hjemstedet. Deres medlemmer arbeider kontinuerlig med å redusere matsvinnet, utvikle menyer i nært samarbeid med lokale produsenter og underleverandører, utnytte berg- og sjøvarme, tilby sykkel for sine gjester til å oppleve destinasjonen på nært hold, m.m. Dette er bærekraft i praksis, og De Historiske er også sertifisert gjennom Miljøfyrtårn – noe som sikrer kontinuerlig utvikling til det beste for miljøet.

Grønn konferanse i Flåm

Konseptet Grønne Konferanser ble opprettet av Stiftelsen Miljøfyrtårn i 2012, med målsetning om et mer bærekraftig alternativ til konferanser. Alle kan arrangere konferanser og møter, men for å invitere til en Grønn Konferanse må arrangør være miljøsertifisert eller kunne dokumentere at man er i prosess for å bli det.

Historiske Fretheim Hotel i Flåm har vært miljøfyrtårnsertifisert siden 2006, og i desember 2018 ble hotellet også sertifisert som tilbyder av Grønne Konferanser. Konferansene blir gjennomført i henhold til kravene og retningslinjene som er satt for konseptet. Blant annet innebærer dette fokus på økologisk mat, mindre bruk av rødt kjøtt og menyer tilpasset sjømatguiden til WWF Verdens Naturfond.

Man kommer seg enkelt til Myrdal med Bergensbanen fra Bergen og Oslo, og derfra med Flåmsbana direkte til Fretheim Hotel. Ønsker man en aktivitet under konferanseoppholdet, er et fjordcruise med helelektriske Future of The Fjords på verdensarvlistede Nærøyfjorden et godt alternativ. Kanskje kombinert med en sykkeltur langs Rallarvegen?

Les mer og send forespørsel: https://www.dehistoriske.no/destinasjoner/flam/hoteller/fretheim-hotel/kurs-og-konferanse/