Velg et bærekraftig besøk hos Radisson RED Økern

I en tid preget av økende bevissthet om miljøet og bærekraft, står Radisson RED Oslo Økern i frontlinjen av hotellbransjen med sitt engasjement for å redusere miljøpåvirkningen.
Velg et bærekraftig besøk hos Radisson RED Økern
Reise

Radisson Hotel Group – enkelt med en god hotellavtale

Gjennom en rekke initiativer og tiltak tar hotellet på Økern aktivt grep for å sikre en grønnere og mer bærekraftig fremtid.

Green Key-sertifisert

Radisson RED Økern i Oslo er Green Key-sertifisert fra 2023, som er en anerkjent, internasjonal miljøsertifisering for hoteller, overnattingssteder og andre reiselivsbedrifter. Green Key synligjør virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak.

Radisson er stolte av å tilby 100% karbonnøytrale møter for sine gjester. Dette initiativet, implementert av Radisson Hotel Group, sikrer at møter og arrangementer hos de ikke bidrar til økt klimapåvirkning.

De investerer også i teknologiske løsninger for å minimere strømforbruket. Dette inkluderer bruk av lyssensorer for å sikre at lysene kun er på når det er nødvendig. Ventilasjonsanlegget regulerer luft- og temperaturomløpet basert på antall personer i rommet, og automatiske persienner justerer lysforholdet på en energieffektiv måte.

Mindre matsvinn og bærekratig matoproduksjon

Hotellet forplikter seg videre til å bekjempe matsvinn på flere fronter. Som eksempel på flere gode tiltak, samarbeider de med Too Good To Go for å redusere overskuddsmat fra frokostbuffeten. I tillegg har hotellet en god plan for annen overskuddsmat ved at personale får en god og variert kantinemat, slik at ingen ressurser går til spille.

Kildesortering er også en viktig del av deres bærekraftstrategi og det er iverksatt tydelige og effektive systemer for gjenvinning og kildesortering på alle områder av hotellet. Hotellgjestene oppfordres til å delta aktivt i dette arbeidet. Radisson RED Økern tar ansvar for å redusere bruken av engangsplastikk i alle avdelinger på hotellet. Dette inkluderer alt fra å tilby andre alternative løsninger slik som pappsugerør til servering av drikkevarer.

Hotellets nabobygg, Økern Portal, omtalt som Nord-Europas største spiselig takhage – står det sirkulære tankegangen sentralt. Om sommeren benyttes taket til urbanhagebruk og bærekraftig matproduksjon. Avfallet fra takhagen benyttes til å lage kompost, som igjen brukes som gjødsel for plantene på taket!


Ved å implementere disse tiltakene og kontinuerlig utforske nye måter å forbedre bærekraft på, forplikter Radisson RED Oslo Økern seg til å være en leder innen miljøansvar i hotellindustrien. De ser frem til å fortsette å utforske, innhente og ta i bruk nye innovative løsninger for en mer bærekraftig fremtid!

Gjennom Agrikjøp-avtalen får du gode betingelser hos Radisson. Les mer her.

Velkommen til Radisson Red på Økern

Fakta om Radisson RED Økern

Antall rom: 204

Antall møterom: 13

Restaurant: Oui Bar & KTCHN (Frokost, lunsj, middag (også a la carte)). Kapasitet: 200 personer

Chambre Separee i restaurant: kapasitet: 75 personer

Bar: RED Rooftop Bar & Terrace. Kapasitet: ca. 70 sitteplasser ute og 75 sitteplasser inne.