Slik sparer du kostnader på temperaturmåling

Hver grad kan bety ca. 5% i forskjell i strømforbruket til din bedrift. Kanskje du til og med kan senke gradestokken og holde varene like fint. Lær mer om hvordan dere kan spare kostnader på temperaturovervåkning.
Slik sparer du kostnader på temperaturmåling
Eiendomsdrift

ThermIT – digital temperaturovervåking

Gjennom Agrikjøp-avtalen med ThermIT får dere tilgang på et produkt som økonomisk, trådløst og automatisk overvåker, registrerer og kontrollerer temperaturen i frysere, kjølere, lagerrom, ved transport med mer.

Med ThermIT får du markedets sikreste temperatursensorer til en lav kostnad. Det er ingen lokal software-installasjon eller vedlikehold av denne. All tilgang til data og alarmsentral styres via internett og all data lagres i skyen i 5 år. Det er ingen begrensning på antall brukere og en enkel overvåkning sparer din bedrift for tid og ressurser til dette arbeidet.

Sensoren er forseglet i plastmateriale og har en levetid på mellom 6 til 8 år. Sensoren er både vanntett og nøyaktig.

Hvordan optimalisere strømforbruket og spare kostnader

Med digitale målinger hver time, hvor det ikke er nødvendig å åpne enheten, unngår du å slippe varme inn. Dette gjør at ThermIT gir mer presise avlesninger av den faktiske temperatur i kjøleskap, fryser eller annen oppbevaring. Dette gir igjen bedre forutsetninger for å stille inn temperaturmåleren til de korrekte, nødvendige og mest økonomiske temperaturene, målt både i penger og på CO2-regnskapet.

«Den anbefalte temperaturen i kjøleskap for fødevarer er 3-5 °C og i fryseren -18 °C. Hvis du hever temperaturen, forkorter du holdbarheten på dine varer. Hvis du senker den, kan varen bli skadet og du bruker unødig mengde strøm», sier Ivan Lindgren Hansen, Partner og salgssjef i ThermIT.

*For hver grad du senker temperaturen i fryseren under -18 °C, stiger elforbruket med ca.3 % pr. grad. For hver grad temperaturen er under 5 °C i kjøleskapet, stiger elforbruket med ca. 5 % pr. grad, forklarer Ivan videre.

ThermIT sender automatisk alarm på sms eller e-post ved uregelmessighet i temperaturen. Bedriften kan dermed  spare strømkostnader og kan raskt rette opp i en eventuell feil.

ThermIT

Flere fordeler med ThermIT

  1. Stålkontroll på temperaturene til enhver tid og håndtering av opp til 32 sensorer. WiFi Gateway håndterer opp til 200 sensorer.
  2. Spar tid for medarbeidere og ingen målinger blir glemt.
  3. Dashboard på IPAD, Touch screen eller mobile App. Gir et godt overblikk over temperaturene i alle avdelinger.
  4. Enkel registrering av hendelser på Touch screen eller i Mobile App til enhver tid.
  5. Umiddelbar alarm på Mobil App, SMS eller e-post hvis temperaturen går utenfor oppsatt intervall eller hvis data ikke når igjennom.
  6. Optimaliserer sikkerheten, kontroll og tap av produkter
  7. Kostnadsfri print av daglige og ukentlige rapporter, kan også sendes automatisk pr. mail

*Kilde: https://norlys.dk/el/vaerd-at-vide/elforbrug , www.thermit.dk