Slik lager Thon Hotels den gode frokosten

Her er grepene som løfter frokosten til uante høyder
Slik lager Thon Hotels den gode frokosten
Reise

Thon Hotels – start dagen med en god frokost

Thon Hotels er kjent for eksepsjonelt god frokost! Ikke bare blir hotellene deres stadig trukket fram i kåringer som Twinings Best Breakfast Award, men også gjestene forteller at den gode frokosten er noe av det beste med å bo på et Thon Hotell.

Hva er egentlig hemmeligheten bak Thons frokostsuksess? Ifølge mesterkokk Filip August Bendi, er den like enkel som den er genial: 

– Vi har et mål om at alle gjestene skal finne noe de like på buffeten, sier han. – Og da sier det seg selv at det blir mye godt!

I januar kom han på andreplass i det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or. Nå er mesterkokken tilbake hos Thon Hotels, der han blant annet er kreativ utvikler for frokostbuffeten. 

Lokalt og kortreist

Målet om å tilfredsstille alle ganer stiller naturligvis krav til utvalget. 

På frokostbuffeten hos Thon Hotels vil du derfor alltid finne både varme og kalde retter, samt en god blanding av søt bakst og friske grønnsaker. 

I tillegg til det store utvalget, kan du forvente flere kortreiste innslag.

– Poenget er at gjestene skal merke at de er der de er, også på frokosten, forklarer Bendi.

Befinner du deg nord i landet, på Thon Hotel Kautokeino, vil du derfor finne reinsdyrpølse på buffeten, mens du på Thon Hotel Svolvær blir tilbudt rykende ferske croissanter fra hotellets eget bakeri. 

På Thon Hotel Ålesund vil den gode lokale Strandaskinka ligge dandert, og i Oslo, på Thon Hotel Storo, kan du forsyne deg av honning fra Thons egne bikuber.

Frihet på kjøkkenet

Som en del av det store utvalget, dukker også kokkenes egne spesialiteter opp.

– De som gjør frokosten unik er jo de som står på kjøkkenet og brenner for kvalitet og gode råvarer.

Derfor får kjøkkensjefene selv sette sitt preg på frokostbuffeten, og matgleden er stor, det synes på buffetene rundt omkring i det ganske land. 

På Thon Partner Hotel Victoria på Hamar har kokkene spesialisert seg på flerfoldige salater av forskjellig slag, på Thon Hotel Nordlys i Bodø lager de eplegrøt, mens de på Thon Hotel Rosenkrantz i Bergen byr på kjøkkenets egne roastbiff og røkelaks. 

Hyggelige omgivelser

For at gjestene skal få en så god start på dagen som mulig, er frokostsalene ofte det fineste rommet på hotellet. 

Flere av hotellene har utsikt fra frokostsalen, der du kan nyte omgivelsene og glede deg over en ny dag. 

– Det er viktig for oss at gjestene får et hyggelig hotellopphold og en fin start på dagen. Ved frokosten kan du alltid forvente å bli ønsket «god morgen» av de du møter der, sier Bendi.

Slik får du hotellfrokostfølelsen hjemme

Selv er han fornøyd bare det er egg og bacon og godt brød på bordet, men mesterkokken Filip August Bendi har flere ess i ermet når det kommer til å skape den gode hotellfølelsen hjemme.

En av hemmelighetene bak en frokost med «hotellschwung», er å gjøre minst mulig om morgenen. Et tips er derfor å gjøre klart kvelden i forveien.

– Stress kan ødelegge en god frokost. Skjær opp grønnsaker og dander pålegg kvelden før, så kan du ta det rett ut av kjøleskapet om morgenen, foreslår kokken.

– Er du i slaget kan du også dekke på kvelden før. Å våkne til pådekket bord vil gi ekstra hotellfølelse. 

I kokkemesterskapet Bocuse d’Or er dandering av maten nesten like viktig som maten selv. Da danderte Bendi et sølvfat i flere etasjer. På hjemmebane synes han også dandering er viktig.

– Ikke sleng påleggspakkene rett på bordet. Ta deg tid til å legge pålegget på fat og små skåler i pent porselen, da blir det mye hyggeligere!

Les også: Her viser mesterkokken sine beste omelettriks