YX klar for å ta i mot kunder med Agricard

Savner du tiden da du fikk hjelp til å skifte vindusviskere eller fikse småreparasjoner hos den lokale bensinstasjonen? Bensinstasjonen YX Borge tar kundenes behov på alvor og yter service litt utover det vanlige.
YX klar for å ta i mot kunder med Agricard
Transport

YX Norge – enkelt å fylle truckdiesel

– Der henger den gamle verksteddressen til faren min smiler Preben Hartig. I smørehallen til den lokale bensinstasjonen YX Borge utenfor Fredrikstad har han skapt sin egen arbeidsplass.

– Denne hallen hadde stått ubrukt i mange år, men for fire år siden da jeg var ferdig utdannet bilmekaniker, bestemte vi oss for å starte en god gammeldags servicehall, forteller 25-åringen.

Pappa Henning Hartig, som selv er vokst opp med en far som drev bensinstasjon, så behovet til kundene og ønsket å gi sønnen en mulighet.

– Premisset for å få jobb var at Preben måtte jobbe inn lønna si sjøl og det har han klart, sier Henning stolt.

Bilistene ønsker fremdeles hjelp

I dag tilbyr YX Borge dekkservice, bilpleie og småreparasjoner, og merker at denne type tjenester gjør at kundene kommer tilbake.

– Vi har prøvd å beholde den gamle servicen som var på bensinstasjoner før. Her kan folk få hjelp til å skifte lyspærer, lappe dekk eller bytte vindusviskere, forteller Henning.

En BMW svinger inn ved en av pumpene, og Henning slår av en prat med Ruth Strand som er fast kunde.

– Jeg kommer hit fordi dette er en bensinstasjon som yter personlig service, noe jeg ofte savner på andre stasjoner. Her får du god frokost og kaffe, hjelp til å fylle luft og skifte dekk og sånne ting, skryter Ruth.

Agricard privat
Stamkunde Ruth Strand svinger gjerne innom YX Borge for å fylle billig drivstoff og slå av en prat med Henning Hartig. Foto: Geir Wikse

Drivstoffrabatt med Agricard

YX Borge ligger omgitt av frodige åkre og gårdsbruk på flere kanter. Fredelige kuer gresser helt inntil gjerdet og gjør bensinstasjonen til et attraktivt stoppested for både barnefamilier og andre. Henning og familien håper nå at enda flere vil svinge innom etter at YX nå inngår samarbeid med Agricard. De som har dette kortet kan nemlig nyte godt av rabatt på drivstoff hos alle YX og YX 7-Eleven-stasjoner.

Agricard kreditt- og fordelskort er skreddersydd for bedrifter, bønder, ansatte og medlemmer med tilknytning til landbruket. Med kortet får du rabatter på en rekke varer og tjenester, deriblant drivstoff. Fra nå vil det også være drivstoffrabatt på YX og YX 7-Eleven-stasjoner over hele landet.

Lokale møteplasser

YX har 300 stasjoner rundt i Norge, mange ute i distriktene. De har selvstendige eiere og er ofte den lokale møteplassen i spredtbygde områder. Det gjelder også YX Borge.

– Ja, vi er en møteplass for folk som kommer innom, hver dag møter vi masse hyggelige kunder. Det gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, sier Henning.

Med alle YX og YX 7-Eleven-stasjonene langs norske veier blir det nå altså muligheter for å spare penger på drivstoff for forretningsreisende og private som har Agricard. Rabatten kan benyttes på privatbil så vel som firmabil.

Ja, vi er en møteplass for folk som kommer innom, hver dag møter vi masse hyggelige kunder. Det gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, sier Henning.

Henning Hartig, YX Borge

Service er fremtiden

Det yrer av liv denne formiddagen hos YX Borge. Mandag er det lave drivstoffpriser og hele familien er i sving. Henning, hans samboer og bonusdatter betjener kunder som vil ha nysmurte baguetter og billig diesel, mens Preben står med hodet nedi motoren på en Mini Coope som trenger ny lyspære. Søsteren Sanne får i oppdrag å hente riktig pære, og småløper inn på stasjonen. Hun røper at heller ikke hun fikk noen enkel vei til jobb hos pappa.

– Jeg måtte gå rundt og plukke søppel her et helt år før jeg fikk stå i kassa, ler Sanne.

Kunden med Minien får igjen lys i frontlykten og takker fornøyd for hjelpen.

Preben lukker panseret og ser nok en smilende kunde forlate stasjonen. Drømmen hans er å drive egen bensinstasjon en dag, og har tro på at yrket hans vil bestå så lenge
de har kunden i fokus.

Ved å satse på en egen servicehall har YX Borge valgt å gå litt mot strømmen, men kanskje nettopp det gjør dem rustet for fremtiden.

– Jeg tror vi må tenke nytt hele tiden og følge bilisten og kundene sammen med utvikling på elbil og fossilfrie biler. Men uavhengig av biltype vil folk alltid trenge vask, service og småting, mener Preben.

Fakta om Agricard

  • Agricard er landbrukets eget kreditt- og fordelskort og er tilgjengelig i tre varianter.
  • Alle kortene har gode rabatter, betingelser og forsikringer.
  • YX og YX 7-Eleven stasjoner gir rabatt på drivstoff til de som benytter Agricard.
  • Rabattene tilknyttet kortet forutsetter at du betaler med Agricard.
  • Ellers trenger du ikke Agricard for å bruke de øvrige Agrol-fordelene.
  • LES MER OG SØK OM AGRICARD HER