Tilbake til den gode kaffepraten på kontoret?

Trenger du kaffemaskin, kaffe eller tilbehør, eller kanskje bare gode råd for en trygg start av kaffeserveringen på kontoret? JDE Professional hjelper deg gjerne.
Tilbake til den gode kaffepraten på kontoret?
Kontor

JDE – god kaffe og kvalitetsmaskiner på jobben

JDE (Jacobs Douwe Egberts) er ny Agrikjøp-leverandør av kaffe og maskiner, tidligere kjent i Norge som Kaffehuset Friele og House of Coffee. Selskapet leverer både ingredienser, maskiner og teknisk service, og er tilstede i hele vårt langstrakte land. Mest kjent er de for Friele-kaffen, men de tilbyr også andre kjente kaffemerker, samt kvalitetsprodukter og konsepter på te, varm sjokolade og kalde drikker som juice og iste.

JDE er i full drift til tross for Covid-19, og vil gjøre sitt ytterste for å hjelpe deg og din bedrift med trygg kaffe på jobben. Har du en kaffemaskin fra JDE, kan du på deres nettsider finne råd og vink for hva du bør gjøre når du starter opp igjen maskinen.

Drikk kaffe trygt

JDE Professional gjør det de kan for at vi skal kunne drikke en kopp kaffe sammen igjen og ønsker alle skal få komme tilbake til den gode kaffepraten på kontoret.

For å sikre at dine gjester og/eller ansatte trygt kan nyte en kopp kaffe eller te, er det viktig at du og din bedrift tar en rekke forholdsregler.

Tips til gode kjøreregler ved kaffemaskinen på kontoret:

  • Hold minst 1 meters avstand til andre ved kaffemaskinen.
  • Spre kaffehentingen ut over hele dagen så du unngår å stå i kø.
  • Hent kun kaffe eller te til deg selv.
  • Vask hender med såpe i 30 sekunder, eller bruk håndsprit før du bruker kaffemaskinen.
  • Du kan godt bruke kaffekoppen din flere ganger, så lenge du kun henter kaffe til deg selv.

Hygieniske kaffeløsninger

I disse dager er hygieniske kaffeløsninger noe mange etterspør. JDE tilbyr blant annet Friele Cafitesse, som er et svært hygienisk kaffekonsept. Kaffen traktes, konsentreres og pakkes i lufttett beholder. Hver pakning kommer med en egen doseringdyse, og kaffen er uberørt av menneskehender hele veien fra produksjon til kopp. Vannet tilsettes direkte i maskin når man trykker på skjermen, slik at kaffen alltid er fersk. Maskinene lånes* fra JDE, og du som kunde betaler kun for kaffen. Det er ingen bindingstid, og du betaler heller ikke for service av maskinen. Dermed er din risiko svært lav, og løsningen gir god kaffeøkonomi. Dette kan være en utmerket løsning for mange i disse usikre tidene.

*Lån betinges av årlig minimumskjøp av kaffe, fra ca 4.500 kopper/30 liter konsentrat. Det tilkommer en oppstartskostnad på kr 1.500.

En god kopp kaffe

Som en av verdens største innkjøpere av kaffe, har JDE stor innflytelse på verdensmarkedet. JDE har mål om å øke fra dagens 89 % til 100 % ansvarlig innkjøp av kaffe og te innen 2025. Dette vil påvirke 15 millioner bønder som JDE kjøper kaffe fra direkte og indirekte. Med ansvarlig innkjøp menes det at JDE forsikrer seg om at råvarene stammer fra bærekraftig landbruk, og at menneskene som jobber på gårdene har gode arbeidsforhold. En kaffekopp fra JDE skal, uansett hvor i verden du nyter den, være en god kopp kaffe. Både når det kommer til smak og samvittighet.

Sertifisering

I dag er kun 22 % av verdens kaffeproduksjon sertifisert. Sertifiseringsordningene er for komplekse og kostnadskrevende for mange småbønder. JDE kjøper kaffe fra svært mange kaffebønder, og har derfor laget et eget program i samarbeid med Rainforest Alliance. Dette betyr at JDE undersøker gårdene grundig, og kjøper kun fra dem som tilfredsstiller JDEs strenge krav til bærekraft og arbeidsforhold.

Miljøavtrykk

JDE er også en foregangsbedrift i bransjen når det kommer til fokus på å minimere miljøavtrykket. I Norge har miljøtiltak som gassfyrt kaffebrenning og effektivisert råkaffemottak alene gitt 700 tonn reduksjon i CO2-utslippet. JDE bruker 100 % fornybar energi fra vannkraft i kaffeproduksjonen i Bergen, og bruker overskuddsvarmen fra kaffebrenningen til oppvarming. Innen 2025 er JDEs mål at 100 % av emballasjen de bruker skal være komposterbar eller resirkulerbar.

Tilstede lokalt

Hos JDE sier man at «alle fortjener en god kopp kaffe». Dette forplikter, og i Norge er JDE stolt samarbeidspartner og sponsor av Kirkens Bymisjon. Med en kaffekopp i hånden går praten lettere, og det skapes en fin ramme for hyggelig samvær. Årlig gir JDE 700.000 kopper kaffe til Kirkens Bymisjon, og 100 ansatte jobber også frivillig én dag i året på en av Kirkens Bymisjons kaféer. Dette samarbeidet har vart siden 2007, og det er helt tydelig at begge parter har veldig glede av det.