Slik forholder du som flypassasjer deg til streik

Streiker kan komme i flere ulike former og fasonger, og er du uheldig kan én eller flere streiker påvirke flyreisen din. Her får du en oppsummering av hvordan du som flypassasjer forholder deg til en eventuell streik.
Slik forholder du som flypassasjer deg til streik

Det er mange ulike enheter som jobber sammen og er avhengig av hverandre, for at flytrafikken skal kunne gå som normalt. Flyteknikere, bakkepersonell, piloter, kabinansatte, ansatte i sikkerhetskontrollen. Og er du skikkelig uheldig kan det være at én eller flere av disse ansattgruppene streiker på det tidspunktet du skal ut og reise.

Du har noen alternativer i en slik situasjon.

  • Ønsker du å utsette reisen din? Dersom du har en fleksibel billett kan du enkelt endre denne selv på berg-hansen.no eller i appen. Har du en restriktiv billett – altså en billett som ikke kan endres, må du kontakte oss for å gjennomføre endringen. Husk at du da må betale for denne endringen selv.
  • Har du ikke hørt noe fra flyselskapet om at reisen er kansellert? Da må du regne med at flyet ditt går som planlagt og møte opp til avtalt tid.
  • Står flyreisen din i fare for å bli rammet av streiken, er det viktig at du ikke kansellerer reisen din selv men venter til flyselskapet kansellerer. Kun slik har du krav på refusjon.

Hva skjer dersom flyreisen blir kansellert?

Dersom flyreisen din blir kansellert, har du tre valg:

  1. Ombooking til en flyvning snarest mulig
  2. Ombooking til en flyvning på et senere tidspunkt
  3. Refusjon

Er flybilletten din bestilt gjennom Berg-Hansen så må du ta kontakt med oss for å booke om billetten, eller kansellere den. Velger du å kansellere billetten vil denne settes på refusjon, og du får pengene tilbake på konto.

Kontakt for jobbreiser: (+47 220) 08050 | bestilling@berg-hansen.no
Kontakt for privatreiser: +47 810 00 003 | ferie@berg-hansen.no
Kontakt for møter & events: +47 810 56 810 | grupper@berg-hansen.no

Ønsker du å ringe direkte til ditt lokale Berg-Hansen kontor? Klikk her for kontaktinformasjon per kontor.