Det høydejusterbare bordet kan endre arbeidsdagen din

Trender viser at vi sitter stille en stadig større del av dagen. Ta en nærmere titt og finn ut hva justerbare bord kan gjøre for arbeidseffektivitet, personlig trivsel og bedriftens helseøkonomiske profil.
Det høydejusterbare bordet kan endre arbeidsdagen din
Kontor

Kinnarps – bærekraftig og tidløs innredning til kontoret

Forskning blant kontorister i EU-land viser tydelig at vi er et stadig mer stillesittende samfunn. Blant lederne svarte 17 % at de sitter stille mer enn 8 timer og 30 minutter. Dette tallet øker til 19 % blant andre kontoransatte. Tallene er enda høyere blant yngre mennesker, og 51 % av de mellom 15-24 år sitter mest sannsynlig stille i mer enn 5 timer og 30 minutter per dag, sammenlignet med 38-41 % i eldre aldersgrupper. De helsemessige konsekvensene av statistikken er dessverre allerede velkjente. Både økende fedme, hjertesykdom og type-2 diabetes kan knyttes til de stadig mer stillesittende livene våre.

Utvikling av en løsning starter med å forstå problemet. La oss se på grunnene til at det å sitte for lenge kan være skadelig for oss.

Hva skjer hvis vi står stille for lenge?

Mennesker er designet for bevegelse, ikke for å sitte stille. Skivene i ryggvirvlene, musklene og sirkulasjonssystemet krever bevegelse for å trives og holde seg sunne. Ta for eksempel ryggraden. Den forbinder hode- og bekkenregionen og støtter en oppreist holdning. Det beskytter hjernen mot støt og forhindrer produksjon av blodpropper. Det viktigste er at den er formet på en slik måte at den er bevegelig og fleksibel. Den er med andre ord ikke konstruert for å tilbringe lange perioder i én stilling. Studier viser at bruk av et høydejusterbart bord kan bidra til å motvirke disse problemene. Så spørsmålet er: Hvorfor utnytter vi fortsatt ikke alle fordelene det gir?

«Studier viser at det å stå reduserer smerte og ubehag i nedre del av ryggen betydelig.»

Jenny Hörberg, direktør for Global Range & Design Kinnarps AB

En investering i trivsel

I Skandinavia har det høydejusterbare bordet vært en kjent del av kontormøbellandskapet i flere tiår. Kinnarps var blant de første i vår bransje som oppdaget de helsemessige fordelene ved å kombinere stående og sittende stilling. Flere tiår senere er det høydejusterbare skrivebordet fortsatt et heller uvanlig syn i andre europeiske land. Men ledere, personalavdelinger og andre som er ansvarlige for de ansattes trivsel, oppdager verdien av å investere i høydejusterbare bord, fordi helsefordelene er åpenbare – og ofte kommer denne innsikten når man forstår at det å stå eller sitte stille faktisk kan gjøres til noe positivt og fysisk fordelaktig. 

Fra passiv til aktiv

Stå stille eller vær aktiv – og jobb effektivt samtidig. Denne utfordringen og hvordan vi takler den har lenge vært en viktig del av produktutviklingen i Kinnarps. Nøkkelen bak denne ideen er å sikre at våre møbler og andre løsninger har «innebygd» bevegelse. Med dette mener vi at de er utformet på en slik måte at funksjonaliteten oppmuntrer til fysisk bevegelse. Våre kontorstoler er et godt eksempel på dette. Og med det høydejusterbare bordet beviser denne funksjonaliteten ganske enkelt at du kan bevege deg og få helsefordelene – uten å måtte gå et annet sted.

«Vi designer våre interiørløsninger og møbler for å oppmuntre til bevegelse. Dette oppnår vi ved å designe dem med funksjoner som tillater og oppmuntrer til fysisk aktivitet.»

Jenny Hörberg, Director Global Range & Design Kinnarps AB

Les mer her