Et kvantesprang innen vernesko

Med kolleksjonen TIO har JALAS® gått nye veier for å forbedre skoene som du bruker aller mest – og derfor har mest å si for helsen og trivselen din.
Et kvantesprang innen vernesko
Kontor

Lyreco – kontor og forbruksmateriell

I fem år har Juho Järvinen og kollegaene i Ejendals jobbet for å utvikle en ny serie vernesko som er enda bedre for føtter, rygg og beinmuskler. Nå er skoene endelig på markedet

– Det vi så var at kundene våre ønsket seg vernesko som føles som joggesko. Altså vernesko som er lettere, mykere og bedre på foten, begynner Järvinen, som er ansvarlig for produktutvikling og innovasjon hos den finske skoprodusenten JALAS®.

– Samtidig er vår visjon «ingen skader på hender og føtter». Så hvordan kunne vi skape joggeskofølelsen uten å kompromisse på sikkerheten fra spikertrampbeskyttelse, tåhette og grep? Det tok vi som en utfordring, fortsetter han.

Juho Järvinen er stolt over tilbakemeldingene fra de første som bruker TIO-skoene.

Stabilitet for lange arbeidsdager

Den oppgaven var langt mer krevende enn du kanskje tror. Selv om vernesko og joggesko kan likne på hverandre i utseende, må de nemlig bygges opp på helt forskjellig måte.

– Joggeskoene bruker du i kanskje to timer om dagen. Våre sko skal du bruke i åtte timer om dagen, hver dag. Og du løper ikke i dem. Du går, står, løfter og bærer, påpeker Järvinen. Verneskoene må derfor gi langt større stabilitet.

– Å gå med joggesko en hel arbeidsdag kan sammenlignes med å gå i myk sand. Det er deilig i begynnelsen. Men etter åtte timer vil du være utrolig sliten i leggene, fordi de små støttemusklene må jobbe hele tiden. På sikt kan det gi smerter i bein og rygg, illustrerer han.

Verdensnyheter

Løsningen for å gi både støtdemping og stabilitet var å gi verneskoene en nyskapende oppbygging av sålen, som også har gitt skoserien navn: JALAS® TIO (Three In One).

Ta gjerne kontakt med Lyreco for veiledning