Velkommen til miljøuke hos Vianor!

Fra 4.-10. april får du 20 % rabatt på hjulstillingskontoll gjennom Agrikjøp-avtalen
Velkommen til miljøuke hos Vianor!
Transport

Vianor – dekk for alle typer kjøretøy

Vianor sine kjerneverdier er miljø og sikkerhet hele veien, og som Nordens ledende dekk- og bilverkstedskjede, forplikter de seg til å jobbe aktivt for økt bærekraft, mindre miljøavtrykk og tryggere kjøring.

Det grønne skiftet er i gang

Tradisjonelt sett har ikke dekk og miljøvern hatt mye til felles, men dette er i endring. Vianor er en del av Nokian Tyres Group, og i januar lanserte Nokian Tyres konseptdekket Nokian Green Step, som består av 93% resirkulert eller fornybart materiale. Minst 50% av alle råmaterialer som brukes i Nokian Tyres sine dekk skal innen 2030 være resirkulerte eller fornybare. Det handler om å sette det grønne skiftet i førersetet.

Lever inn dine gamle dekk!

I Norge har Vianor alltid vært gode på miljø og gjenvinner ca 95% av alle dekk. Vianor samarbeider med Norsk Dekkretur, som administrerer innsamling og gjenvinning av kasserte dekk. Når du kjøper deg nye dekk, betaler du en miljøavgift som finansierer dette systemet. Har du samlet opp en dekkhaug, lever dem inn i stedet for å kaste dem på fyllinga. Det bidrar til å hjelpe miljøet.

I tillegg til vrakdekk, resirkulerer Vianor også 100% av alt vrakmetall og gamle bilbatterier. De har dessuten 5 regummieringsfabrikker som sterkt reduserer CO2-utslipp fra produksjon av lastebildekk.

Enkle grep for bedre miljø

Nye dekk har moderne teknologi som reduserer både rullemotstand og utslipp, og som gir flere kilometer enn før. Allikevel kan du selv gjøre mye for å forlenge levetiden på dekkene dine og hjelpe miljøet.

  • Kjør mykt. En aggressiv kjørestil med høye hastigheter, hard akselerasjon og kraftig nedbremsing sliter dekkene raskere og øker energiforbruket.
  • Minimer luftmotstanden. Ved å jevnlig sjekke lufttrykket i dekkene forhindrer du ujevn dekkslitasje og økt luftmotstand. Ujevn slitasje kan også komme av feil på hjulstillingen. Du kan enten bestille i nettbutikken – benytt kampanjekode AGROL198025 – eller i butikk. Korrekt justert hjulstilling gir dekkene dine mange ekstra mil.
  • Planlegg kjøringen. Se langt frem og planlegg best mulig passering av neste kryss eller hindring med minst mulig oppbremsing. Slipp opp gassen inn mot f.eks. lyskryss og la bilen rulle inn mot krysset. Når du slipper gasspedalen mens bilen står i gir, er forbruket alltid null.
  • Lagre dekkene dine riktig. Oppbevar dekkene dine tørt, svalt og i jevn temperatur (maks. +25 C – helst under +15 C) for å best bevare gummiens egenskaper. Dekkene bør beskyttes mot direkte sollys, og ikke direkte eksponeres for regn, ozon, løsningsmidler, oljer etc. over lengre tid. Unngå deformasjon under lagring ved å stable dekkene med dekkside uten felgfront ned mot gulvet, eller henges på veggen (kun montert på felg). Dekk burde kun oppbevares stående i dekkreol.

20 % rabatt på hjulstillingskontroll ved bestilling mellom 4.-10. april

Bestill i nettbutikken og bruk kampanjekoden Agrol198025 i handlekurven . En korrekt justert hjulstilling gir mer komfortabel kjøring, lavere drivstofforbruk, jevnere dekkslitasje og lengre levetid på dekkene dine.

Les mer og kjøp her: https://vianor.no/servicer/hjulstillingskontroll/

Opplever du risting i rattet eller at bilen trekker mot en side, kan det være smart å få utført en hjulstillingskontroll så raskt som mulig. Er hjulstillingen feil over tid, kan det føre til problemer med styring og forstilling. En hjulstillingskontroll er dessuten en god investering hvis du har kjøpt nye dekk til bilen.

Tenk på felles sikkerhet i trafikken

Kontaktflaten mellom dekk og vei er ikke større enn ei hånd. Det er derfor helt avgjørende at du har god mønsterdybde i dekkene dine for trygg ferdsel i trafikken. 2 av 3 bileiere skifter fortsatt hjulene sine selv og da kan det være smart å få utført en tilstandssjekk av dekkene. Vianors SnapSkan er en enkel og kostnadsfri tjeneste, der dekkene dine scannes digitalt og analyseres. Du mottar en rapport på e-post som informerer deg om mønsterdybden og hvordan den påvirker trafikksikkerheten. SnapSkan utføres hos alle Vianor-avdelinger og uavhengig av hva slags bil eller dekk du har.

Nokian Hakka Green 3 – «grønt» sommerdekk som skåner miljøet.

Med økt bevissthet rundt miljø, har det blitt stadig mer populært med valg av «grønne» dekk. Dette er dekk som vektlegger lavt drivstofforbruk, miljøvennlige råmaterialer og god slitestyrke. Nokian Hakka Green 3 er et premium sommerdekk som møter alle disse behovene, og som i tillegg har ypperlig grep på vått underlag. Du får en trygg og behagelig kjøreopplevelse, samtidig som du får flere kilometer ut av dekket.

Slitestyrken hos nye Nokian Hakka Green 3 er opptil 35% bedre enn sin forgjenger. Dette er en betydelig forbedring og kan tilsvare en ekstra sesong eller omtrent 10 000 ekstra kjørte kilometer, avhengig av kjørestil.

Ifølge EUs våtgrepsklassifisering får dekket den beste rangeringen A i de fleste størrelser. Hele 6 av dekkstørrelsene får A-klassifiseringen for både våtgrep og rullemotstand, bl.a. den mest populære størrelsen på markedet; 205/55 R16.

Med betydelig lavere rullemotstand gir Nokian Hakka Green 3 sterkt redusert drivstofforbruk som sparer penger og miljø, noe som er etterspurt av både hybrid- og elbil-eiere. Dekket er rettet mot mindre og mellomstore familiebiler og kommer i en lang rekke dimensjoner.

Nokian Hakka Green Hybrid gummiblanding er utviklet for røffe, nordiske veiforhold og varierende temperaturer. I kombinasjon med det spesiallagde dekkmønsteret skaper det en utmerket slitestyrke fra tidlig vår til sen høst. Den biobaserte harpiksen er i tråd med dekkets grønne profil og gir en lettere kjøreopplevelse, utmerket våtgrep og en svært god slitestyrke.

Velg et «grønt» dekk fra Nokian Tyres! Kjøper du et Nokian Hakka sommerdekk er 1 års gratis Hakka Garanti med veihjelp inkludert ved registrering.