Maksimer rekkevidden i vinterkulden

Det er ingen hemmelighet, Norge er kaldt store deler av året og i noen måneder kan det være minusgrader og snø på veiene. Her er noen tips på hvordan du kan kjøre lenger før du må lade.
Maksimer rekkevidden i vinterkulden
Transport

BMW Norge – den gode firmabilen

Hvordan fungerer din elbil eller ladbare hybrid når vinterkulden sveiper inn? BMW har samlet noen tips som er gode å ta med seg.

7 tips for beste rekkevidde

1. Parkering innendørs – hvis mulig

Har du muligheten til å parkere bilen innendørs? Med et oppvarmet batteri kan du best maksimere kjørelengden på bilen. Hvis du starter elbilen eller den ladbare hybriden når det er kaldt, går det mye strøm bare for å varme opp batteriet.

2. Ha bilen ferdigladet like før avreise

Forsikre deg om at batteriet er ladet og klart rett før avreise. Da er batteriet varmt, noe som er positivt for kapasiteten.

3. Varm opp bilen mens den lades

Slå på varmen i bilen mens den lades, da trenger du ikke å kaste bort batterikapasiteten på å varme opp bilen, da er den også varm og klar ved avreise.

I BMW-appen kan du både planlegge ladingen og skru på varmen i bilen, det beste verktøyet ditt under vinterkulda.

4. Lad heller ofte enn sjeldent

Enten du skal handle eller løpe inn og kjøpe det salongbordet du har hatt lyst på en stund, er det smart å sjekke om det er lademuligheter der. Hyppig lading betyr at batteriet holder en jevn og god temperatur, noe som er gunstig for rekkevidden.

Og husker du punkt tre? Slå på varmen mens du lader, så venter en varm bil etter at dine ærender er unnagjort.

5. Sats på ratt- og setevarme

Du bruker mye energi hvis du slår kupévarmeren på full styrke så fort du setter deg i bilen. Slå på ratt- og setevarmen i stedet, og ha jakken og luen på, så sparer du energi.

6. Akselerasjon, dekktrykk og rullemotstand

Å sørge for at elbilen eller den ladbare hybriden er tipp topp før vinterkulda kommer er bra for både sikkerhet og rekkevidde, de små tingene før og under kjøring kan utgjøre stor forskjell.

Tenk på at

  • akselerasjon og kraftig bremsing gjør at den elektriske motoren jobber hardere. Kjører du jevnt og planmessig, blir du både  en tryggere sjåfør og skåner batteriet mot ekstra belastning
  • snø gir større rullemotstand og vinterdekk ruller dårligere enn sommerdekk, noe som påvirker batterilengden
  • det er viktig å ha kontroll på dekktrykket. Lavt dekktrykk øker både motstand og energiforbruk.

7. La bilen gjøre jobben

Vi avslutter med et generelt tips som gjelder året rundt. Hvis du kjører en ladbar hybrid fra BMW, er et tips å angi reisemålet i navigasjonen og la bilens hybridmodus styre når den kjører på strøm. Bilen optimaliserer kjøremønsteret og maksimerer kjøringen når det er mest effektivt å kjøre på strøm.

Les mer om Agrikjøp-avtalen med BMW